Kadeversterking Alphen aan de Rijn

Ploegam is de kademuren in Alphen aan de Rijn aan het versterken, in opdracht van het waterschap Hoogheemraadschap van Rijnland. Met een focus op duurzaamheid hebben ze innovatieve oplossingen toegepast om een duurzame bouwplaats te realiseren. Ploegam maakt onder andere gebruik van een elektrisch hydraulisch powerpack van Dieseko en de Battery Box 600 van Bredenoord. Dit alles wordt voorzien van duurzame energie door een Bredenoord biogasaggregaat met biogas van Powercrumbs.

Het project in Alphen aan de Rijn heeft geen netwerkaansluiting en het werk wordt op het water uitgevoerd om de overlast in de omgeving te verminderen. Daarbij is dus een grote vraag naar duurzame energie. Duurzame energieopwekking op de locatie is dus essentieel. Door de inzet van het biogas van Powercrumbs in combinatie met de generator van Bredenoord hebben we de perfecte oplossing gerealiseerd. Het meest duurzame aangedreven project op water in Nederland.

De samenwerking tussen Ploegam, Dieseko, Bredenoord en Powercrumbs heeft geleid tot een vooruitstrevend project dat laat zien hoe de energietransitie inde praktijk kan worden toegepast. Het elektrisch hydraulisch powerpack van Dieseko, gevoed door de Battery Box 600 van Bredenoord, zorgt voor een efficiënte en milieuvriendelijke aandrijving bij het versterken van de kademuren. Het gebruik van biogas als energiebron, geleverd door Powercrumbs en gebruikt door Bredenoord, laat zien hoe hernieuwbare energiebronnen kunnen worden benut om duurzaamheid en groene opwekking op locatie te realiseren.

Dit project is een inspirerend voorbeeld van een succesvolle samenwerking tussen verschillende innovatieve partijen, waarbij duurzaamheid centraal staat. Door de implementatie van duurzame energieopwekking op locatie en het gebruik van biogas op het water, wordt de CO2-uitstoot geminimaliseerd en wordt een belangrijke stap gezet richting een duurzame toekomst. Ploegam, Dieseko, Bredenoord en Powercrumbs laten zien dat een duurzame bouwsector mogelijk is en maken de weg vrij voor verdere innovaties in de sector.

No items found.

Besparingen in dit project

95.400

Kilogram

18.500

Milieu kosten

29.800

Liter diesel

Project Partners

No items found.

Meer projecten

Ook Powercrumbs nodig?

Wij horen het graag!