Wij gebruiken cookies om u de beste ervaring te geven op onze website. Als u deze site blijft gebruiken, gaan wij ervan uit dat u er tevreden mee bent.
Ok

Bredenoord kiest voor out-of-the-box clean energy van Powercrumbs!

Met de investering in biogasaggregaten en de samenwerking met Powercrumbs zet Bredenoord de volgende stap in de verduurzamingsslag van zijn verhuurvloot.

In april 2023 wordt het eerste biogasaggregaat (70 kVA) door Bredenoord in gebruik genomen. Een geweldige volgende stap in de rest-gas-revolutie van Powercrumbs. Met de inzet van de Powerbox van Powercumbs kan Bredenoord nu voor al zijn klanten op elke locatie op een duurzame manier energie opwekken. In de opvolgende maanden wordt de vloot van Bredenoord verder uitgebreid.

Duurzaam draaien op restjes

Een biogasaggregaat is momenteel één van de meest duurzame manieren om energie op te wekken op locaties, waar bijvoorbeeld de netaansluiting (nog)niet toereikend is. Dit blijkt uit de zeer lage MKI van het biogas van Powercrumbs dat de biogasaggregaten gaan gebruiken, wat met name voor de bouwsector zeer relevant is om tenders te winnen en te voldoen aan de omgevingseisen.

“Met biogasaggregaten bieden wijeen 100% duurzame oplossing waar veel van onze klanten om vragen wanneer het net vol of niet toereikend is. Als Bredenoord willen we met gepaste oplossingen de elektrificatie van onze klanten ondersteunen. Met biogas kunnen we onze klanten helpen om emissieloos te werken en duurzaam te laden. Goed voor bijvoorbeeld zwaar materieel zonder een laadpunt in de buurt”

           -Toon Bruining, Chief Commercial Officer Bredenoord

Hybride opstelling met de Battery Box

Een biogasaggregaat functioneert hetzelfde als een dieselaggregaat, maar in de praktijk zal het vaak worden gecombineerd met een BatteryBox om zo het beste van 2 werelden te combineren; een betrouwbare oplossing met maximale flexibiliteit. In deze hybride opstelling voorziet de Battery Box inde stroomvraag en wordt deze wanneer nodig bijgeladen door het biogasaggregaat, dat op deze manier zo efficiënt mogelijk draait.

Samenwerking met Powercrumbs

Voor de brandstofvoorziening van de biogasaggregaten werkt Bredenoord samen met Powercrumbs als vaste partner, de enige Nederlandse leverancier van 100% biogas uit restafval. Powercrumbs vangt biogas op dat vrijkomt bij rioolwaterzuiveringen. Dit werd eerst afgefakkeld, maar wordt nu als energiebron benut. Daarmee kan Bredenoord zijn klanten van lokale duurzame energie voorzien. Het afgelopen jaar hebben Bredenoord, Powercrumbs en andere betrokken partners deze nieuwe energieoplossing tijdens pilots op diverse bouwplaatsen uitvoerig getest, waarbij de betrouwbaarheid is bewezen. Daarnaast heeft Powercrumbs de hele keten op basis van LCA gevalideerd en haalt daarmee een MKI reductie tot 99% ten opzichte van een conventionele oplossing.

“Powercrumbs verzamelt restjesbiogas die anderen laten liggen. Deze restjes voegen wij samen tot een onuitputtelijke bron van duurzame energie voor elke energievraag en nu ook voorde energiebehoefte van de klanten van Bredenoord.  Wij leveren onze Powerbox op elke gewenste locatie, waar hij gekoppeld wordt aan het biogasaggregaat van Bredenoord. Zo maken we 100% duurzame energie op elke locatie mogelijk.”

           -Jelmer Kalff, Chief Commercial Officer Powercrumbs

Meer Nieuws

Meer weten?

Wij horen het graag!