Wij gebruiken cookies om u de beste ervaring te geven op onze website. Als u deze site blijft gebruiken, gaan wij ervan uit dat u er tevreden mee bent.
Ok

Samenwerking Genpower & Powercrumbs

Nieuwe stap in samenwerking tussen Genpower en Powercrumbs

Met trots beklinken Genpower en Powercrumbs vandaag hun samenwerking. Gezamenlijk zetten ze kracht achter de rest-gasrevolutie om nooit meer biogas te verspillen.

Genpower bouwt drie biogas aangedreven aggregaten waarvan de eerste, een 45 kVA aggregaat, over twee weken in de vloot wordt opgenomen. Begin 2023 wordt de verhuurvloot uitgebreid met nog twee 70 kVA aggregaten. Powercrumbs verzorgt de biogas levering voor de aggregaten en bouwt hiervoor 6 Powerboxen met eengezamenlijk effectieve energie-inhoud van 12.000 kWh.

De samenwerking is een bijna vanzelfsprekend vervolg van de eerste kennismaking bij de bouw van een biogas hybride set voor bouwbedrijf GMB. Deze set is 1,5 jaar naar volle tevredenheid van de klant in operatie en is een bewezen oplossing gebleken om de bouwplaats van duurzame, schone, stroomte voorzien. Voor Genpower aanleiding genoeg om te investeren in biogasaggregaten en samen met Powercrumbs het gebruik van biogas verder uit te bouwen.

Powercrumbs levert Out-of-the-box clean energy van lokaal geproduceerd biogas voor de bouw en andere grootverbruikers. Het gebruik van biogas reduceert meer dan 85% stikstof ten opzichte van de strengste Stage V dieselnorm. Jelmer Kalff, medeoprichter van Powercrumbs: “Door de samenwerking met Genpower maken we de overstap voor klanten naar duurzame alternatieven nog eenvoudiger. Het is fantastisch om te zien dat we de ervaring met de hybridebiogasset van GMB nu een structureel vervolg gaan geven.”

Genpower is de laatste jaren volop bezig met innovaties voor een steeds duurzamer energieverbruik. “Het gebruik van biogas past helemaal in onze visie om ons aanbod uit te breiden met steeds slimmere en duurzamere technieken, zodat we op alle vragen van onze klanten een gepast antwoord kunnen blijven geven. En om te innoveren is samenwerking ontzettend belangrijk. De biogas levering in samenwerking met Powercrumbs past hier goed bij”, aldus Marcel Kwakkel, Commercieel Directeur van Genpower.

De verduurzaming van de gebouwde omgeving is een belangrijk onderdeel van het klimaatakkoord. Om de gestelde klimaatdoelen te halen is het ook nodig de bouwplaats zelf te verduurzamen. Op dit moment is op het gebied van tijdelijke energievoorziening een biogas aggregaat de meest duurzameoplossing.

Meer Nieuws

Meer weten?

Wij horen het graag!