Wij gebruiken cookies om u de beste ervaring te geven op onze website. Als u deze site blijft gebruiken, gaan wij ervan uit dat u er tevreden mee bent.
Ok

Gashouders verder onder nieuwe naam Powercrumbs

Gashouders verder onder nieuwe naam Powercrumbs

Startup Gashouders gaat versneld opschalen onder nieuwe naam Powercrumbs.

De afgelopen drie jaar heeft Gashouders samen met waterschappen en bouwbedrijven gewerkt aan een nieuwe oplossing om biogas uit rioolafval in te zetten voor duurzame bouwprojecten in de regio. Deze unieke aanpak zorgt direct voor een sterke verlaging van stikstof, fijnstof en CO2 uitstoot. De oplossing blijkt zo succesvol dat het concept vanaf nu onder de nieuwe naam Powercrumbs versneld landelijk wordt uitgerold.

Alle beetjes helpen

De nood om schoon en duurzaam te bouwen zonder fossiele brandstof en vervuilende emissies is hoog. Een duurzaam alternatief is het gebruik van biogas waar in Nederland nog steeds jaarlijks tientallen miljoenen kuubs van worden weggegooid. Powercrumbs lost beide problemen op met een unieke aanpak en verwacht komende jaren met een landelijke uitrol al het restbiogas van waterschappen in te kunnen zetten voor schone bouwenergie.

Het idee om met biogas uit rioolwater de CO2 en stikstof uitstoot op bouwplaatsen drastisch te verlagen ontstond drie jaar geleden. Pieter Mans, CEO van Powercrumbs: “De markt is sindsdien helemaal op de kop gegaan, en onze aanpak is opeens actueler dan ooit”, vat Pieter samen, “Op steeds meer plaatsen kunnen duurzame energieproducenten hun opgewekte energie niet kwijt. Terwijl we met de huidige onzekere energiemarkt en hoge energieprijzen alle beetjes energie die we zelf opwekken goed kunnen gebruiken”.

Het in Arnhem gevestigde Powercrumbs werkt samen met energieproducenten om alle restjes duurzame energie te verzamelen, op te slaan en de beste bestemming te geven. Want alle beetjes opgeteld maken het verschil. Zo zorgt Powercrumbs ervoor dat energie dat eerst werd verspild nu een waardevolle duurzame energiebron is voor anderen. Eenvoudig en zonder gedoe.

Ons gas is groener

Powercrumbs levert op dit moment met biogas uit rioolafval de duurzaamste brandstof op de markt. Maar er zijn nog veel meer restjes duurzame energie waar Powercrumbs zich voor gaat inzetten samen met een groot netwerk van partners en energiespecialisten. Want voor wie het ziet en weet te gebruiken, ligt schone energie voor het oprapen.

Rest-gas revolutie

Powercrumbs is de nieuw naam van het in 2019 opgerichte Gashouders uit Arnhem. Gashouders was in 2021 finalist van de Jan Terlouw Innovatieprijs, stond in datzelfde jaar in de innovatie top100 van de KvK en is dit jaar verkozen tot de beste startups van Gelderland volgens Startup50.

Powercrumbs kijkt met een frisse blik naar de duurzame bronnen die nog niet benut worden. Zo leveren wij de duurzaamste brandstof op dit moment: lokaal biogas. Alleen met elkaar krijgen we de wereld een stuk schoner. Daarom werkt Powercrumbs intensief samen met producenten, toeleveranciers en afnemers om circulaire ketens te sluiten en onze duurzame energiebronnen beter te benutten. Wel zo fijn voor mens, dier en natuur. Door alle kruimels te gebruiken die anderen laten liggen, ontketenen we een ware rest-gas revolutie. Schakel om en zet je wereld aan!

Meer Nieuws

Meer weten?

Wij horen het graag!